Historia bakom MER”- Nativ Yoga och Qi gong

Teresa.png

År 2001 provade jag en ny kroppsbehandling ”Body Harmoni”. Kvinnan som skulle utföra behandlingen instruerade mig hur jag skulle böja mig bakåt. Hon sa: ”Det är en bra övning för kvinnor eftersom vi brukar bära alldeles för mycket på våra axlar.” Sedan rörde hon vid min vänstra hand och jag kände att handen ville lyftas av sig själv. Det var en märklig upplevelse.

Djupt inom mig kände jag en längtan att låta handen göra det den ville. Utan att fundera mer på det lät jag det hända. Den vänstra handen började pendla fram och tillbaka som om den skakade av sig all spänning. Jag uppfattade tydligt, även om mina ögon var slutna, hur mina händer arbetade som om de var självgående. Efter en stund kände jag en behaglig värme i händerna som spred sig till hela kroppen. Slutligen böjde sig överkroppen i riktning mot golvet, och sedan reste den sig och jag öppnade ögonen. Kvinnan utropade förtjust: ”Jag skulle vilja ta dig till min Qi gong-lärare. Sådana perfekta rörelser har jag aldrig sett tidigare.”

Det var en oförglömlig upplevelse och den satte fart på min nyfikenhet. Jag började mer intensivt lyssna på kroppens signaler och utforska dessa frivilliga rörelser. Ibland vaknade jag på natten och märkte att min kropp har vilat i en ställning som var direkt anpassad till träningsprogram som jag håll på att utveckla för att öka smidighet, stabilitet, och styrka i hela kroppen. 

När jag var i Indien träffade jag en vis man och jag passade på att fråga honom om detta. Han berättade att gamla yogamästare visste om att dessa frivilliga rörelser har en stor kraft och att det utifrån dessa rörelser utformades yogarörelser och andra liknande rörelser. Han berättade att de naturliga rörelserna är mest kraftfulla och att de kommer spontant inifrån.

Med tiden utvecklades detta till ”Medvetna Energi Rörelser” en medveten motion för hela kroppen och ett hälsosamt sätt att leva. En livsstil som förenar mental fokus, fridfull och frigörande andning samt medvetna rörelser till en helhet under träningen och i det dagliga livet.